Stanovení tržní hodnoty firmy VPS, a.s. Rosice - Sýkora, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je věnována problematice stanovení tržní hodnoty firmy VPS, a.s. Rosice. Charakterizuje současný stav firmy, kterou jsem se zabýval a popisuje základní teorii oceňování podniku. Následný rozbor s vlastními výpočty finanční analýzy za rok 2005 - 2009 a vybranými metodami ocenění podniku, zobrazuje přibližnou tržní hodnotu podniku. Na základě těchto výpočtů byly výsledky zhodnoceny a byla navržena optimalizační opatření na zvýšení tržní hodnoty podniku.
Company value determination of VPS, a.s. Rosice
Keywords: DCF; strategická analýza; Cash flow; podniky; oceňování; strategic analysis; companies; valuation