Občanská vybavenost obcí - Kašpar, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce popisuje současný stav v oblasti občanské vybavenosti v obcích ORP Pardubice s ohledem na bezbariérovost. Vybrány jsou ty obce, které mají méně než 2 000 obyvatel. Obcí je celkem 52. Cílem práce je zanalyzovat existenci a dostupnost vybavenosti v těchto obcích se zaměřením na bezbariérový přístup a navrhnout skupiny obcí s podobnou občanskou vybaveností. V případě potřeby budou obcím navrhnuty dotační programy, které jim pomohou docílit důležitého bezbariérového prostředí.
Civic amenities of municipalities
Keywords: občanská vybavenost; Pardubice; data; bezbariérové prvky; civic amenities; Pardubice; data; barrier-free elements