Současná kartografická tvorba pro osoby se sníženou schopností pohybu - Tomáš Berkovec (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou bezbariérových map. Cílem práce bylo zmapovat a zhodnotit současnou kartografickou tvorbu. Následně pak optimalizovat nebo vytvořit novou symboliku pro použití v mapách s bezbariérovou tématikou. Další částí práce byl sběr kartografických dat ve Dvoře Králové nad Labem.
Current cartographic production for Disabled People
Keywords: bezbariérové prostředí; bezbariérové mapy; kartografie; mapová symbolika; barier-free environment; accessibility maps; cartography; map symbology