Dopady zavedení eura na hospodářskou politiku v České republice - Zbyňková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce ukazuje, jaké přínosy a naopak náklady by mohl mít vstup ČR do EMU. Je zde popsáno, co vůbec Evropská hospodářská a měnová unie přestavuje a jaké jsou s ní spojené výhody a nevýhody. Stručně se zde popisuje hospodářská politika a proces vstupu ČR do EU. Pozornost je věnována zejména procesu přijetí eura v ČR a to především dopadům, které nám tento vstup přinese. Pro srovnání jsou zde popsány dopady na země, které již euro přijaly, jako své zákonné platidlo a na druhou stranu i dopady na země, které sice v EU jsou, ale euro dosud nepřijaly.
Fall introduction eura on economic policy in Czech Republic
Keywords: Evropská Unie; impact; Economic and Monetary Union; economic policy; convergence criteria; European Union; EURO; dopady; Evropská hospodářská a měnová unie; hospodářská politika; konvergenční kritéria