Nelegální migrace cizinců přes česko-polské hranice : (oblast Krkonoš) - Dlabolová, Soňa (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je zaměřena na nelegální migraci cizinců přes česko-polské hranice v oblasti Krkonoš. Věnuje se popisu, průběhu a ochraně státních hranic, malému pohraničnímu styku, nelegální migraci cizinců přes toto území a to, jak z hlediska státních národností, počtu či způsobu vniku na území ČR.
Illegal migration foreigners over Czech-Polish boundary : (region Krkonoše)
Keywords: Migrace; cizinci; Česká Republika; hraniční přechody; ilegalita