Antidegradanty kovalentně vázané na polystyren a polyethylen - Zárybnická, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
V této diplomové práci byly vybrané typy antidegradantů kovalentně navázány na komerčně dostupné polymery, konkrétně na houževnatý polystyren a polyethylen, které jsou ve velkém rozsahu využívány v průmyslu. Za antidegradanty byly zvoleny světelné stabilizátory. U připravených polymerních systémů byla provedena elementární analýza, stanovení molekulových hmotností metodou gelové permeační chromatografie, termická analýza pomocí termogravimetrie a diferenční skenovací kalorimetrie. Připravené systémy byly vystaveny v podobě filmů urychlenému stárnutí v uměle vytvořených podmínkách.
Antidegradants covalently bound to polystyrene and polyethylene
Keywords: antidegradanty; světelné stabilizátory; vázané stabilizátory; houževnatý polystyren; polyethylen; antidegradants; light stabilizers; bound stabilizers; high impact polystyrene; polyethylene