Problematika protokolu BGP - Snášel, Jakub (Univerzita Pardubice, 2013)
Záměrem této bakalářské práce je představit problematiku protokolu BGP. Úvodní kapitoly nejprve popisují základní strukturu Internetu a podrobné vysvětlení protokolu BGP s jeho vlastnostmi a možnostmi základního nastavení. Následné kapitoly jsou zaměřeny na politiku samotného směrování, redistribuci a filtraci cest.
Problems of BGP protocol
Keywords: autonomní systémy; Internet; směrování; směrovací protokoly; sítě; WAN; ISP; autonomous systems; routing; routing protocols; networks