Syntetické kaučuky a jejich využití v praxi - Pavlíčková, Hana (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce je stručným shrnutím různých typů syntetických kaučuků. Popisuje vlastnosti vybraných typů syntetických kaučuků a jejich praktické využití se zaměřením na gumárenský průmysl. V další části jsou popsány přídavné látky používané do gumárenských směsí, které jsou využívány v praxi.
Synthetic rubbers and their using in rubber industry
Keywords: pryž; latex; pneumatiky; přírodní kaučuk; syntetický kaučuk; rubber; latex; tires; natural rubber; synthetic rubber