Personálne zabezpečenie vedenia anestézie, kompetencie v rámci anestetického tímu - Gondárová-Vyhničková, Helena (Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek, 2014)
V práci sú prezentované výsledky výskumu Skúsenosti sestier s personálnym zabezpečením vedenia anestézie, kompetencie v rámci anestetického tímu, ktorý som realizovala v mesiacoch marec až júl roku 2014. Výskumnú vzorku tvorili sestry pracujúce na anestetických úsekoch na Slovensku. Cieľom výskumu bolo zistiť skúsenosti sestier s personálnym zabezpečením vedenia anestézie, kompetencie v rámci anestetického tímu. Vychádzajúc z teoretických zdrojov i výsledkov analýzy prieskumu možno konštatovať, že je potrebné začať celonárodnú odbornú diskusiu na tému zloženia anestetického tímu, spôsobu vedenia anestézie a urobiť také kroky, ktoré využijú odborný potenciál sestier v anestetickom tíme.
Human resources anesthesia management, anesthetic competences within the team
Keywords: anestéziológia; anestetický tím; sestra; kompetencie; legislatíva