Vitamín C v potravinách - Królikowská, Iveta (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce je věnována vitamínu C, jeho struktuře, vlastnostem, funkcím. Dále je rozebrán jeho výskyt v potravinách s ohledem na přirozené zdroje a jeho přídavky do potravin. Poslední část je věnována možnostem jeho stanovení s popisem nejpoužívanějších metod.
Vitamine C in Food
Keywords: vitamín C; kyselina askorbová; kyselina dehydroaskorbová; antioxidant; vysokoúčinná kapalinová chromatografie; vitamin C; ascorbic acid; dehydroascorbic acid; antioxidant; High Performance Liquid Chromatography