Lokální léčba diabetických defektů - Kořínková, Adéla (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je popis syndromu diabetické nohy, příčin jeho vzniku a možných způsobů léčby. Práce se též zabývá doporučeními ve vztahu k prevenci vzniku této komplikace spojené s diabetem mellitem. Takto získané poznatky jsou aplikovány na praktické příklady onemocnění u konkrétních pacientů.
Local treatment of diabetic foot
Keywords: syndrom diabetické nohy; diabetické ulcerace; lokální léčba; prevence; syndrome of diabetic foot; diabetic ulceration; local treatment; prevention