Sepulkrální památky v Hradci Králové v letech 1780 - 1938 - Protivánek, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce je zaměřena na zmapování umělecko-historicky hodnotných sepulkrálních památek na katastrálním území města Hradec Králové v letech 1780 - 1938. Vybrané sepulkrální památky hodnotí po historicko-umělecké stránce. Konkrétně se zabývá sepulkrálními památkami umístěnými na 3 pohřebištích a 11 hřbitovech.
Sepulchral Monuments in Hradec Králové between 1780 and 1938
Keywords: sepulkrální památky; náhrobky; architektura; sochařství; Hradec Králové; 18. - 20. století; sepulchral monuments; gravestones; architecture; sculpture; Hradec Králové; 18th and 20 th century