Odstraňování anorganických aniontů z pitné vody - Chudobová, Petra (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na odstraňování anorganických aniontů z pitné vody. Jako nejdůležitější anionty byly definovány: dusičnany, dusitany, fluoridy, chloridy, kyanidy a sírany. Anionty byly charakterizovány s důrazem na toxikologický význam a zdroje znečištění. Byla zpracována analýza metod odstraňování výše uvedených aniontů a porovnáváno praktické využití, účinnost, finanční náklady, dopady na životní prostředí atd. Výsledky byly kriticky zhodnoceny.
Removal of inorganic anions from drinking water
Keywords: pitná voda; anorganické anionty; úprava vody; membránové procesy; drinking water; inorganic anions; water treatment; membrane processes