Stanovení účinnosti veterinární vakcíny proti leptospiróze psů - Nosákovcová, Iva (Univerzita Pardubice, 2004)
Stanovovala se účinnost vakcíny Biocan L., určené k ochraně psů proti leptospiróze, pomocí čelenžního testu na křečcích a důkazem tvorby aglutinačních protilátek u valcinovaných králíků. Byla vypracována metoda pro přesné stanovení počtu leptospir.
Determination of efficacy of the veterinary vaccine against canine leptospirosis
Keywords: leptospiróza; vakcíny; psi