Návrh změn dopravní technologie sledující úspory z racionalizace na vybraném traťovém úseku - Dušek, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor se v práci zabývá racionalizačními opatřeními v železniční dopravě. Nejdříve vybírá vhodný traťový úsek pro realizaci změny dopravní technologie, následně popisuje současnou technologii vybrané trati, železniční stanice, zátěžové proudy v nákladní přepravě i pohyb cestujících. V další části práce navrhuje vhodné dopravní technologie, které vedou k dosažení úspor a celkově ekonomicky hodnotí navržené změny.
Proposal of transportation technology changes aimed at rationalization at specific railroad section
Keywords: železniční doprava; železniční tratě; racionalizace; dopravní technologie; trať Sušice - Klatovy