Psychologie davu - analýza života v koncentračním táboře Terezín - Benešová, Petra (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce charakterizuje koncentrační tábor z hlediska antropologických momentů, jakými je problém masovosti, společenské izolace nebo disciplíny. Druhá část charakterizuje životní podmínky v koncentračním táboře Terezín, včetně psychologického prožívání dané situace.
Psychology of the crowd - the analysis of life in Terezín concentration camp
Keywords: psychologie; sociologie; psychologie davu; koncentrační tábory; Terezín; ghetto