Framework pro tvorbu webových informačních systémů - Jindra, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá tvorbou prototypu softwarového nástroje - frameworku, který usnadňuje a zefektivňuje vývoj informačních a administračních webových systémů. Výsledkem práce je nástroj pro programátora, který programátorovi dokáže ulehčit práci a přidat do ní více znovupoužitelnosti. V práci je uveden rozbor architektury, ze které je výsledný framework sestaven. Následně jsou zkoumány, rozebírány a modifikovány konkrétní nástroje, které napomáhají k fungování celého principu a pomáhají k tvorbě systémů, které mohou vznikat díky tomuto frameworku. Mezi tyto nástroje lze zařadit generátory, které dokáží velice jednoduše vytvářet formuláře či tabulky včetně veškeré jejich obsluhy. Ke konci práce je rozbor a popis následné modularizace a možnosti rozdělení systému do modulů, které lze navzájem kombinovat a využívat tak, aby došlo k zefektivnění práce programátora.
Universal framework for the development of web information systems
Keywords: tvorba systému; informační systémy; generování kódu; návrh architektury systému; software development; information systems; code generation; system architecture design