Problematika návykového chování u zdravotníků - Vasserbauerová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato bakalářská práce je věnována problematice návykového chování u zdravotníků. Je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část je zaměřena na nejčastější druhy návykového chování, které se objevují u zdravotních sester, jako je alkoholismus, kofeinismus, poruchy výživy, kouření. Také je zde zahrnut stres a jeho velký vliv na vznik návyku. Výzkumná část zkoumá souvislost návykového chování s typem pracoviště, s mírou pracovní zátěže, se vztahy na pracovišti a s celkovou spokojeností v životě. Dále zkoumá, jakým způsobem se zdravotní sestry vyrovnávají se stresem. Výzkum je proveden formou dotazníku.
Problems of addictive behaviour at health workers
Keywords: návyky; kouření; alkohol; kofein; stres; addictions; Smoking; alcohol; caffeine; Stress