Prediktivní řízení vícerozměrové soustavy - Škrabánek, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce má za cíl vytvorit prediktivní regulátor využívající co nejlépe znalosti o rízené reálné vícerozmerové soustave a zhodnotit jeho prínos na kvalitu regulace. Rízenou soustavou je laboratorní model Hydraulicko-Pneumatické soustavy, který v sobe obsahuje krížové vazby, omezení na vstupech a stavech a je nelineární. Vzhledem k vlastnostem soustavy, byl k jejímu rízení vybrán jeden z nelineárních prediktivních regulátoru. Hodnocení prínosu vybraného nelineární prediktivního regulátoru na kvalitu regulace bylo provedeno srovnáním s kvalitou regulacního pochodu, který byl proveden standardním (lineárního) prediktivním regulátorem.
Predictive control of multi input multi output system
Keywords: nelineární; prediktivní rízení; MPC; vícerozmerová soustava; reálný model; MIMO; nonlinear; predictive control; MPC; multi-input multi-output; real system; MIMO