Vývoj a determinanty státního dluhu - Applová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem bakalářská práce je přiblížit problematiku státního dluhu. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů z oblasti státního rozpočtu, rozpočtového deficitu, veřejného a státního dluhu. Praktická část se věnuje analýze vývoje státního dluhu České republiky v letech 1993 – 2007 a následně srovnáním jeho výše se zahraničím.
The development and determinants of government debt
Keywords: national budgets; budget deficit; public debts; government debts; státní rozpočty; rozpočtový deficit; veřejné dluhy; státní dluhy