Vyhodnocení dopadů projektů rozvoje cyklistické infrastruktury do života regionů - Stýblová, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se věnuje cyklistickým stezkám a jejich vlivu na rozvoj regionu. Hodnotí dopad výstavby cyklostezek ve východních Čechách a navrhuje případná opatření ke zlepšení jejich využití. V první části diplomové práce je definován pojem regionální rozvoj a nástroje, které fenomén cyklistiky ovlivňují. Práce popisuje cyklistiku jako součást cestovního ruchu. Druhá část práce je věnována vybrané cyklostezce ve východočeském kraji a zhodnocení dopadu této cyklostezky na region.
Evaluation of impacts of cycling infrastructure development projects to regional life
Keywords: regional development; region; regional politics; cyklotourism; cycling transport; bicycle path; cost-benefit analysis; willingness to pay method; regionální rozvoj; regiony; regionální politika; cestovní ruch; cyklistická doprava; cyklostezky; metoda CBA; metoda WTP