Komparace poskytování přednemocniční péče u dekompresních nehod - Toušová, Simona (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato práce je vytvořena za účelem čtenáři přiblížit, jak dekompresní nehodu rozpoznat, na co je potřeba dbát v prvních minutách nehody, jak poskytnout adekvátní přednemocniční péči, zároveň přednemocniční péči analyzuje a porovnává s péčí poskytovanou v České republice a v zahraničí, práce také obsahuje literární přehled nejnovějších diagnostických a léčebných trendů na poli potápěčské medicíny.
Comparison of the providing of pre-hospital care in decompression accidents
Keywords: dekompresní nehoda; barotrauma; přednemocniční péče; potápění; urgentní medicína; hyperbarická oxygenace; vzduchová embolie; utonutí; decompression accident; barotrauma; pre-hospital care; diving; emergency medicine; hyperbaric oxygenation; air embolism; drowning