Rizika zadluženosti osob a domácností v ČR a možnosti jejich redukce - Horáková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá riziky, které souvisí se zadlužeností osob a domácností v České republice. Její součástí je i mezinárodní srovnání zadlužení domácností. Diplomová práce popisuje jednotlivé faktory, které mají vliv na zadluženost a také důsledky zadlužování domácností. Analyzuje také možnosti snižování rizik nesplácení úvěrů jak ze strany poskytovatelů, tak ze strany dlužníků a poukazuje na využití komerčního pojištění při jejich minimalizaci.
The risks of the indebtedness of persons and households in the Czech Republic and the possibilities of their reduction
Keywords: úvěry; zadluženost; exekuce; insolvence; registr úvěrů; finanční gramotnost; komerční pojištění; loans; debt; execution; insolvency; register of loans; financial literacy; commercial insurance