Faktory ovlivňující léčbu bércových vředů u pacientů v agenturách domácí péče - Štursová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2010)
Má bakalářská práce se zabývá problematikou léčby bércových vředů u pacientů v agenturách domácí péče. Se zaměřením na faktory, které léčbu ovlivňují. V teoretické části je popsán bércový vřed, jeho etiologie, diagnostika a léčba. Dále zmiňuji faktory ovlivňující léčbu bércového vředu a také se zabývám domácí péčí. Na teoretickou část navazuje výzkum, který proběhl formou dotazníků mezi pacienty agentur domácí péče v Pardubickém kraji. Zjišťuje jaký je zdravotní stav pacientů, jestli jsou pacienti aktivní a také se zaměřuje na faktory, které mají vliv na léčbu bércového vředu.
Factors influencing varicose ulcer treatment in patients of home health care agencies
Keywords: bércový vřed; léčba bércového vředu; faktory; domácí péče; Výzkum; Varicose ulcer; varicose ulcer treatment; factors; home health care; Research