Krystaly tetradymitového typu s příměsí železa - Kvapil, Jiří (Univerzita Pardubice, 1996)
Z prvků polovodičové čistoty byly modifikovanou Bridgmanovou metodou připraveny monokrystaly Sb2Te3, Bi2Se3 a Bi2Te3 s příměsí atomů železa. Pozorované změny vlastností jsou vysvětleny představami o způsobu zabudování atomů Fe do krystalových mřížek připravených tetradymitových krystalů.
Single crystals tetradymite type doped with Fe atoms
Keywords: monokrystaly; Sb2Te3; Bi2Te3; Bi2Se3; příměs Fe; syntézy; příprava