Zastoupení druhů pojištění obyvatel ČR - Svoboda, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku rozsahu pojistné ochrany obyvatel České republiky z hlediska jednotlivých druhů pojištění i jako celku. Popisuje její vývoj a současný stav včetně srovnání se situací v Evropské unii. Obsahuje také očekávané trendy budoucího vývoje v oblasti pojištění v souvislosti s plánovanými reformami a s finanční krizí.
The insurance classes representation of the population of the Czech Republic
Keywords: Insurance; insurance system; Life insurance; non-life insurance; Czech Republic; pojištění; Pojišťovnictví; Životní pojištění; neživotní pojištění; Česká Republika