Počítačová analýza obrazu v barevném tisku - Verner, Pavel (Univerzita Pardubice, 1996)
Cílem práce bylo změření vzorků procesních barev a výpočet optické hustoty a síťové tónové hodnoty pomocí navržených programů. Práce se zabývá využitím CCD kamery v systému pro analýzu obrazu a rozebírá technické problémy tohoto měření. Ukazuje možnosti CCD kamery jako snímače v polygrafii.
Computer image processing in colour printing
Keywords: barevný tisk; kvalita tisku; CCD kamery; procesní barvy; počítačové programy