Analýza hospodaření vybraných mimorozpočtových fondů ČR - Bukáčková, Eva (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření vybraných mimorozpočtových fondů ČR v letech 2002 až 2004. Obecná část je zaměřena na všeobecné pojednání o veřejných rozpočtech a mimorozpočtových fondech, o jejich významu a členění. Ve speciální části je sledována činnost dvou mimorozpočtových fondů na podporu podnikání v ČR za uplynulé roky 2002, 2003 a 2004. Cílem této práce je zhodnotit efektivnost hospodaření těchto fondů pomocí vybraných ukazatelů (výše zisku, objem podepsaných smluv a poskytnutých úvěrů apod.)
Economic analysis of selected out-of budgetary funds in Czech republic
Keywords: out-of budgetary funds; public finances; public funds; Funds Of EU; mimorozpočtové fondy; veřejné finance; veřejný rozpočet; fondy EU