Analýza přírodních antioxidantů v čajích a rostlinných extraktech - Baldrianová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá stanovením přírodních antioxidantů v čajích a rostlinných extraktech metodou HPLC s coulometrickou detekcí v systému s obrácenými fázemi. Byl porovnán CoulArray detektor s detektorem Coulochem II a byla stamnovena jejich mez detekce pro stanovované látky.
Analysis of nature antioxidants in tea and vegetable extracts
Keywords: Antioxidanty; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; detektory