Rozšíření preferenčních opatření městské hromadné dopravy ve vybraném městě - Navrátil, Michal (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce je v úvodu věnována analýze provozu systému MHD a stávajících preferenčních opatření ve městě Havlíčkův Brod. Návrhová část obsahuje úpravy organizace a řízení dopravy pomocí dostupných preferenčních nástrojů. V závěru práce je vyhodnocena vhodnost uvedených návrhů včetně vyjádření jejich hrubých nákladů a výběru těch nejvhodnějších.
Expansion of preferential measures of urban public transport in the selected city
Keywords: preference dopravy; MHD; Havlíčkův Brod; návrhy řešení; ekonomická zhodnocení; transport preferences; urban public transport; Havlickuv Brod; solution suggestions; economic evaluations