Vývoj chorvatského mincovního a monetárního systému - Hubálová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem práce bylo popsat mincovní a monetární systém na území Chorvatské republiky od Antiky až po současnost. Práce je sestavená chronologicky a zaměřuje se na nejdůležitější mezníky chorvatských dějin, které ovlivnily monetární vývoj Chorvatska, Dalmácie i Dubrovníku až do jeho sjednocení. Práce je psaná na pozadí historického kontextu a každá kapitola zachycuje důležité období chorvatské numismatiky.
The Evolution of Croatian Coin and Monetary System
Keywords: chorvatská numismatika; bankovky; mince; peníze; monetární systém; Chorvatsko; bankovnictví; Croatian numismatics; bank-note; coins; money; monetary system; Croatia; banking