Rizikové a protektivní faktory výživy - Vohryzková, Eva (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá faktory ovlivňujícími výživu a to jak rizikovými tak i protektivními. Práce se skládá z teoretické a praktické, výzkumné části. Teoretická část shrnuje základní poznatky o faktorech výživy, které přispívají ke vzniku onemocnění nebo naopak brání vzniku onemocnění, která jsou spojena se životním stylem. Ukazuje na základní aktuální problémy výživy obyvatelstva. Praktická, výzkumná část je věnována analýze, prezentaci a zhodnocení dat získaných pomocí dotazníkového šetření
Risk and protective factors of nutrition
Keywords: zdravá výživa; složky potravy; civilizační choroby; pyramidy výživy; výživová doporučení; health food; component food; social diseases; pyramid nutrition; nutrition recommendation