Systematický jízdní řád a propustnost - Krýže, Pavel (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá časovými prvky, standardními situacemi jízdního řádu a opatřeními pro dosažení kvalitnějšího jízdního řádu. Dále se rozebírají některé problémy spojené se sestavou taktového jízdního řádu a možné použití optimalizačních modelů. Pro komplexní sestavu taktového jízdního řádu je navržena vlastní metoda, následně předvedená na příkladu. Dále je věnována pozornost souvislostem mezi taktovým jízdním řádem a propustností.
Systematic timetable and capacity
Keywords: železniční doprava; jízdní řády; taktový jízdní řád; Genetické algoritmy; propustnost