Nástroje regionálního rozvoje Pardubického kraje - Vokrouhlecká, Lucie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze a zhodnocení portfolia moderních nástrojů regionálního rozvoje Pardubického kraje. První část práce je věnována teoretickému rámci regionální politiky a rozvoje, přičemž se soustředí na klíčové nástroje, rozhodující faktory a roli jednotlivých aktérů zapojených do rozvojových procesů. Druhá část je věnována aplikaci zjištěného portfolia moderních nástrojů regionálního rozvoje na podmínky Pardubického kraje a komparativní analýze moderních nástrojů uvedených v literatuře s těmi v Pardubickém kraji. Závěr práce nabízí souhrn hlavních zjištění a formuluje doporučení ve zkoumané oblasti.
Regional development tools of the Pardubice Region
Keywords: nástroje regionálního rozvoje; regionální politika; regionální rozvoj; regional development; regional development instruments; regional policy