Fraud management v podnicích - Šťastná, Lenka (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce je věnována podvodům v podnikové praxi, jejich historii, předvídání, prevenci, odhalování, vyšetřování a trestání. Východiskem je porozumění trojúhelníku podvodu, který identifikuje příležitosti, motivaci a odůvodnění podvodu. Je zdůrazněn význam řízení rizik a prevence podvodů a dopady podvodné činnosti na firmu a celou společnost.
Fraud Management in Companies
Keywords: podvody; rizika; trojúhelník podvodu; vyšetřování; postihy; frauds; risk; fraud triangle; investigation; punishment