Sítě WiMAX - Příborský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce je věnována technologii pro bezdrátové sítě WiMAX. V první části práce je pozornost věnována teoretickému popisu, včetně srovnání s podobnými bezdrátovými technologiemi. Druhá část obsahuje návrh stavby sítě WiMAX pro středočeskou vesnici Mochov. Součástí návrhu je provedena kalkulace stavby, s konkrétním výběrem a popisem certifikovaných produktů WiMAX.
WiMAX networks
Keywords: WiMAX; bezdrátové sítě; VoIP; kamerové systémy; Internet; wireless networks; camera systems