Postavení hasičského záchranného sboru v rámci obce - Jírová, Petra (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá problematikou hasičských sborů v ČR. Autorka popisuje činnost jednotlivých hasičských orgánů se zaměřením na aktivity města Hradec Králové v této oblasti a na jeho dobrovolné hasičské jednotky.
Position fire brigade within the frame of municipality
Keywords: Integrovaný záchranný systém; požární ochrana; Hradec Králové; hasičské sbory