Agresivita dospělých v rodině - Zelená, Eva (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se věnuje tématu agresivity dospělých v rodině, konkrétně domácímu násilí. Důraz je kladen na jeho příčiny, projevy a dopady. Pozornost je také zaměřena na legislativní opatření a preventivní činnost. Praktická část práce se zaměřuje na zjištění úrovně informovanosti veřejnosti o domácím násilí a na přínos institutu vykázání.
The aggressiveness of adults in a family
Keywords: domácí násilí; teorie agrese; institut vykázání; domestic violence; theory of aggression; institute of expulsion