Návrh měřicího stanoviště pro měření trakčních motorů - Burda, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na návrh nového měřicího pracoviště, na kterém se mají zkoušet trakční synchronní motory s permanentními magnety a trakční asynchronní motory. Je navržen rozsah zkoušek, specifikace měřicích senzorů, návrh elektrické části zapojení pracoviště a technická specifikace klíčových komponentů. V závěru technické specifikace je uveden rámcový odhad nákladů na pořízení elektrické části měřicího stanoviště.
Design of test stand for traction motors
Keywords: měřící pracoviště; návrh; asynchronní motory; trakční pohony; permanentní magnety; frekvenční měniče; točivý moment; measuring workplace; design; induction motors; traction drive; permanent magnets; frequency converter; torque