Finanční analýza VEBA,textilní závody a. s. - Jirmanová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce je vypracována na téma Finanční analýza společnosti VEBA, textilní závody a.s. Kapitola Finanční analýza charakterizuje obsah tohoto pojmu, úlohu finanční analýzy, charakterizuje zdroje, ze kterých finanční analýza čerpá data. Dále popisuje metody, které jsou využívány ve finanční analýze a zabývá se popisem jednotlivých poměrových ukazatelů, které jsou využity k výpočtům v dalších částech práce. Následující část s názvem Charakteristika společnosti VEBA, textilní závody a.s. krátce vystihuje a popisuje historii, současný stav podniku, předmět podnikání, orgány společnosti. Předposlední část s názvem Finanční analýza společnosti VEBA, představuje vlastní finanční analýzu pomocí poměrových ukazatelů, které jsou popsány obecně v první kapitole. Předposlední kapitola je také věnována hodnocení jednotlivých skupin ukazatelů. Poslední část mé práce obsahuje komparaci společnosti VEBA s jedním z představitelů textilního odvětví – společnost VELVETA a.s.
The financial analysis of VEBA, the textile company, PLC
Keywords: Financial analysis; Ratio indicators; accounting reports; Finanční analýza; poměrové ukazatele; účetní výkazy