Pardubické nakladatelství Theo v polistopadové knižní a literární kultuře - Kmentová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce bude analyzovat produkci pardubického nakladatelství Theo v historickém pohledu, zaměří se přitom zejména na charakter jednotlivých edic (dramaturgie, žánrová skladba) a dalších publikačních projektů. Důležitou součástí badatelského úkolu bude rovněž zkoumání pozice a role nakladatelství v pardubickém literárním a obecně kulturním životě (kontinuita předlistopadového a polistopadového vývoje literární kultury). Pokud to bude možné, využijí se také postupy oral history (zakladatel Pavel Šmíd), aby byl dotvořen celkový obraz redakční práce, včetně širší skupiny autorů a spolupracovníků. Zmapována bude též dostupná dobová recepce vydávaných titulů.
Pardubice Publishing House Theo in the Czech Book and Literary Culture since 1989
Keywords: Nakladatelství Theo; Šmíd, Pavel; Rajchman, Pavel; malé nakladatelství; současná literatura; publishing house Theo; Šmíd, Pavel; Rajchman, Pavel; small publishing house; contemporary literature