Bakterie rodu Arcobacter a jejich biofilmová aktivita - Morávková, Karolína; Šilha, David (My University, 2018)
Rod Arcobacter (A.) patří do čeledi Campylobacteraceae. Tyto bakterie mohou způsobit symptomaticky velmi podobné onemocnění kampylobakterióze. Arkobaktery tedy mohou zapříčinit akutní či chronické onemocnění lidí i zvířat. Díky schopnosti tvořit biofilm dokáží arkobaktery lépe odolávat dezinfekčním prostředkům, antimikrobiálním látkám a celkově pro ně negativním vnějším vlivům.
Bacteria of the genus Arcobacter and their biofilm activity
Keywords: Arcobacter; biofilm; Arcobacter; biofilm