Problematika experimentálního zjišťování inerciálních charakteristik silničních vozidel - Svoboda, Pavel (Univerzita Pardubice, 2013)
V disertační práci je uveden přehled teoretických podkladů vztahujících se k problematice příčné stability. Je popsán způsob experimentálního zjišťování parametrů nutných k sestavení experimentálního matematického modelu vozidla. Jsou uvedeny typy jízdních zkoušek, které budou prováděny pro verifikaci matematického modelu.
Problems of Experimental Survey Inertial Characteristics of Road Vehicles
Keywords: jízdní stabilita nákladních automobilů; jízdní stabilita cisteren; moment setrvačnosti nákladních vozidel; měření momentu setrvačnosti; driving stability trucks; tanks driving stability; moment of inertia trucks; measuring moment ofinertia