Studium perovskitových pigmentů obsahujících Sr-Sn-Fe - Mouchová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2009)
Předložená bakalářská práce se zabývá přípravou nestechiometrických perovskitových sloučenin typu cíničitanů a jejich následnou substitucí cíničitých iontů za železité ionty. Pigmenty byly připraveny suchým způsobem. Po aplikaci pigmentů do organického pojivého systému v plném i ředěném tónu byly hodnoceny barevné vlastnosti pomocí barevných souřadnic L*a*b* v systému CIEL*a*b* na přístroji ColorQuest XE.
Study of perovskite pigments containing Sr-Sn-Fe
Keywords: Perovskity; barevné vlastnosti; Keramické pigmenty; Perovskites; Colour Properties; Ceramic Pigments