Veřejný dluh České republiky v 90. letech - Chaloupka, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá základními přístupy k veřejnému dluhu, k jeho financování a alternativám jeho řešení. Podrobně je pojednáno o jednotlivých částech českého veřejného dluhu. Je zde také komparace s kandidátskými zeměmi na vstup do EU i s jejími členskými zeměmi.
General goverment debt of the Czech republic in 1990s
Keywords: veřejný dluh; rozpočtový deficit; skrytý dluh; Státní rozpočet