Návrh řešení logistického centra a dopravní infrastruktura - Boublík, Pavel (Univerzita Pardubice, 2010)
Vzhledem k ekonomickému růstu stále stoupá potřeba přepravovat zboží a to jak na delší tak na kratší vzdálenosti. V závislosti na této vzdálenosti je pak pro přepravu použit určitý druh dopravy nebo jejich kombinace. Řešení takovýchto dopravních situací je úzce spojeno s logistikou, která je významnou součástí evropské dopravní politiky. Vzniká zde tedy potřeba vybudování sítě logistických center zahrnujících překladiště kombinované přepravy.
The Layout of the Logistic Center and the Transport Infrastructure
Keywords: logistické centrum; dopravní infrastruktura; Obchvat; Logistic Center; Transport Infrastructure; Orbital