Komparace daně z příjmů právnických osob v ČR a vybraným státem - Polák, Gabriel (Univerzita Pardubice, 2023)
Práce je věnována komparaci daně z příjmů právnických osob v České republice a Slovenské republice. Teoretická část obsahuje daň z příjmů právnických osob v České republice a daň z příjmů právnických osob ve Slovenské republice a také komparaci obou daní. Praktická část obsahuje praktické modelové příklady obou daní včetně komentářů a následnou komparaci v praktické části.
Comparison of corporate income tax in the Czech Republic and selected state
Keywords: daň z příjmů právnických osob; daňová optimalizace; poplatník daně z příjmů právnických osob; základ daně; corporate income tax; tax optimization; corporate income tax payer; tax base