IPO u podniků a ICO u kryptoměn - Veselá, Natálie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na procesy IPO (Initial Public Offering) u podniků a ICO (Initial Coin Offering) u kryptoměn. První část bakalářské práce se věnuje teoretickému základu obou procesů, na které navazuje jejich komparace a vymezení klíčových rozdílů. Závěrečná část obsahuje praktická doporučení pro investory, která jim mohou usnadnit rozhodování při investování do těchto procesů.
IPOs for corporates and ICOs for cryptocurrencies
Keywords: akciová společnost; IPO; kryptoměny; ICO; stock company; IPO; cryptocurrencies; ICO