Dluhopis - konzervativní forma investice - Kuchyňová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou dluhopisů z pohledu jejich konzervativní formy investice. V první části jsou nejprve vysvětleny základní pojmy spojené s kapitálovým trhem a s dluhopisy. Další část se zaměřuje na obecnou charakteristiku dluhopisu, která shrnuje základní metody ohodnocování dluhopisů. Dále je podrobně popsán vztah mezi dluhopisovým trhem a technickými rezervami. Poslední část práce se věnuje spořícím státním dluhopisům, které byly propagovány jako konzervativní forma investice. Jedním z dílčích cílů práce je porovnat právě tyto spořící státní dluhopisy z hlediska jednotlivých emisí a jejich výnosnosti.
Bonds - a Conservative Form of Investment
Keywords: bonds; yield to maturity; yield curve; duration; technical reserves; saving governmental bonds; dluhopisy; výnosnost do splatnosti; výnosová křivka; durace; technické rezervy; spořící státní dluhopisy