Řízení lidských zdrojů v podniku Česká pošta, s.p. - Bílá, Michaela (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na význam lidského kapitálu ve státním sektoru. Jejím cílem je analýza řízení lidských zdrojů v podniku Česká pošta, s.p. a návrh možných doporučení. Diplomová práce se skládá z několika částí. První a druhá část teoreticky objasňuje problematiku managementu a řízení lidských zdrojů. Následující kapitola charakterizuje podnik. Čtvrtá část této práce obsahuje řízení lidských zdrojů v podniku a závěrečná část představuje dopady transformace na podnik a doporučená opatření.
Human resource management in the enterprise Česká pošta, s.p.
Keywords: Management; Řízení lidských zdrojů; transformace; personální činnosti; manažerské funkce; Human Resource Management; transformation; Personal activities; managerial functions